Sisački policajci razveselili djecu Dječjeg vrtića Lekenik

Dana 29. rujna, na sam dan njihovog nebeskog zaštitnika, sv. Mihovila, policajci interventne i prometne policije Policijske uprave sisačko-moslavačke u pratnji načelnika, gospodina Marijana Kardaša te zamjenika, gospodina Dražena Turka u jutarnjim satima posjetili su Dječji vrtić Lekenik. Djecu su na parkingu vrtića dočekala razna policijska vozila. Našao se tu policijski motor, automobil te čak tri policijska kombija. Interventni policajci za djecu su pripremili opremu koju odijevaju prilikom izlaska na razne intervencije. Djeca su imala priliku vidjeti štit, štitnike, a najviše ih se dojmila pancirka i kaciga koje su i sami imali priliku isprobati. Policajci su strpljivo pružili priliku svakom djetetu da pogleda i isproba opremu. Našle su se tu i lisice koje su djeca također rado željela isprobati, no ipak su s dozom opreza upitali policajce imaju li ključeve za lisice da ih mogu otključati.

Djeca su imala priliku ući u svako vozilo, a čak su mogla puštati i svjetlosne i zvučne signalizacije što ih je oduševilo.

Prometni policajac rado je svako zainteresirano dijete stavio na motor u čemu su djeca uživala i tražila odgojiteljice da ih fotografiraju kako bi se mogli pohvaliti roditeljima.

Za sam kraj, policajci su djecu počastili bombonima te su se djeca puna doživljaja vratila u sobe dnevnog boravka prepričavajući posjet policije.

 

Tekst pripremila odgojiteljica Ivona Brodarić